Home | Webhosting | Domeinregistratie | Support | Sitemap | Contact
.Mobi domeinen brengen 300.000 dollar op.

De recent geïntroduceerde domeinextensie .mobi heeft vannacht hoge ogen gegooid op een veiling in Las Vegas. In totaal werden er gisteravond 14 .mobi domeinnamen geveild.

Samen brachten ze ruim 300,000 dollar op, zo schrijft www.dotmobiz.com. De domeinnaam RealEstate.mobi nam het grootste deel van de opbrengst voor zijn rekening: voor 85.000 dollar wisselde deze domeinnaam van eigenaar. Casinos.mobi was een goede tweede met een bedrag van 52.000 dollar

Scoren met uw banner - Wat maakt een banner effectief? Tips voor een succesvolle banner.

1. Lichter is beter Maak de banner niet te zwaar. Een banner moet snel laden, het liefst nog voor de rest van de opgevraagde pagina op het scherm verschijnt. Tegenwoordig is 15 K geen probleem meer omdat bijna iedereen breedband heeft. 2. Roep op tot actie Maak... Lees verder >>

Google slaat data twee jaar op.

Zoekmachine Google gaat haar databanken zuiveren om de anonimiteit van internetters te beschermen. Google wil de IP-adressen die identificeren welke computer een persoon gebruikt én de gegevens van de internetgebruiker -die onthouden worden door cookies - verwijderen. Advocaten van Google noemen dit besluit een belangrijke stap in het beschermen van de privacy van internetgebruikers. Binnen een jaar moet het beleid worden uitgevoerd.

E-mail werknemers moet regels krijgen.

Slechts één op de drie Europese bedrijven wijst nieuwe werknemers op het belang van informatiebeveiliging. Dit blijkt uit een onderzoek van internetbeveiligingsbedrijf McAfee. Volgens McAfee lopen ondernemingen hierdoor een groter risico op virussen die het bedrijfsnetwerk kunnen aantasten. Daarnaast kan een onderneming schade oplopen door e-mailberichten van werknemers, als die door de ontvangers als kwetsend worden gezien.

Richtlijnen
Het Amerikaanse beveiligingsbedrijf adviseert IT-bedrijven om richtlijnen op te stellen voor taalgebruik en inhoud van e-mailberichten. Momenteel zou slechts 39 procent van de ondernemingen dit hebben gedaan. De slechte beveiliging wordt veroorzaakt doordat de meeste bedrijven denken dat de werknemers uiteindelijk zelf verantwoordelijk zijn. Als het misgaat is echter het bedrijf aansprakelijk voor schade, niet de werknemer.

Inwerken
McAfee vindt dat IT-bedrijven meer tijd moeten steken in de introductie van nieuwe werknemers, zodat deze beter op beveiligingsrisico's kunnen worden gewezen. Volgens Nu.nl kost dat inwerken ongeveer een halve dag.

Domein-eigenaren mogelijk niet meer op te zoeken

Het Icann, de internetdomeinautoriteit, doet een voorstel om bedrijven te beschermen tegen de openbaarheid van domeinregistratie. De Nederlandse praktijk dient daarbij als voorbeeld.

Een taak groep van de organisatie voor regulering van de internetdomeinen Icann publiceert een voorstel voor het ingrijpen in de huidige registratie van domeinnamen. Wie nu bij de aangesloten domeininstanties een domeinnaam natrekt, krijgt de contactgegevens van de eigenaren van het domein te zien. Die administratie moet eenduidiger worden, eenvoudiger ook en de privacy van personen en bedrijven in acht nemen. Dat laatste kan ertoe leiden dat partijen die domeinnamen registreren kunnen kiezen voor een optie om niet langer hun gegevens openbaar te laten zijn. Lees verder >>

Fraudemeldpunt: 110 klachten over domeincolportage.

Het Steunpunt Acquisitiefraude, kort: Fraudemeldpunt.nl, heeft 110 klachten ontvangen van ondernemers over bedrijven die telefonische colportage plegen met de verkoop van internetdomeinnamen. Tot het bundelen van klachten in aangiften is het nog niet gekomen, wel brengt de organisatie de zaak in beeld bij het Openbaar Ministerie. "Maar acquisitiefraude staat niet hoog op de politieke agenda", aldus directrice Fleur van Eck.

Afgelopen 3,5 jaar ontving de Stichting Steunpunt Acquisitiefraude 8.500 klachten over bedrijven die acquisitiefraude plegen. Directrice Fleur van Eck: "We brachten inmiddels 570 dubieuze bureaus in kaart die zich bezig houden met het versturen van spooknota's en advertentiefraude. Onder acquisitiefraude valt ook de telefonische colportage van internetdomeinnamen. Hieruit komt een enorme financiële schade voort."

december 2006 «  » april 2007

Copyright © 2007-2018 • Heights Technology B.V. • Alle rechten voorbehouden • Algemene VoorwaardenPrivacy statement